FESTA DE BENVIGUDA DE P3

Al setembre, donem la benvinguda a tots els alumnes nouvinguts de P3. Els hi preparem una bonica festa, animada per els professors. L’AFA els convidem a un aperitiu-berenar, que inclou diverses pastes i begudes. Aprofitant que els infants acudeixen acompanyats dels seus pares, coneixen la que serà la seva professora i la seva aula.

Aprofitem l’assistència a l’esdeveniment de les famílies per obrir la botiga de l’AFA, on podran comprar o recollir els packs de la roba de l’escola (bata, xandall…). Sempre ens ho passem d’allò més bé coneixent als nous alumnes de l’escola!

Els més petits de l’escola sempre són els més entranyables!

CASTANYADA

El 31 d’octubre celebrem la tradicional festa de la castanyada, tan estimada per tots/es, invitant a tots els alumnes de l’escola a castanyes i refrescs. També sol vindre al centre, una àvia disfressada de castanyera (María la Castanyera) que va visitant les classes dels infants.

La Junta del AFA es l’organitzadora de la festa, encarregant-se de comprar les castanyes i repartir-les juntament amb la beguda que prèviament els nens/es de primària han escollit, ja que en cicle infantil se’ls dona sucs de distints sabors a tots.

Les castanyes es compren al catering de l’escola, les porten el dia 29 d’octubre per a que l’AFA amb ajuda de tots els pares que vulguin col·laborar i estiguin disponibles, ajudin a partir les castanyes, per així poder enviar-les a torrar al dia següent, 30 d’octubre al catering i tenir-les a l’escola ja torrades el 31. Aquest mateix dia, els pares que col·laboren es reuneixen al AFA per la tarda per a repartir en bosses, les begudes que pertanyin a cada classe, ja que normalment son els nens/es de 6º de primària, els encarregats de repartir-les per les classes, així com de ficar les castanyes torrades en bossetes de paper i repartir-les.

NADAL

Al Nadal celebrem dues festes: La Xocolatada i les Nadales.

La xocolatada es fa l’última setmana d’escola abans de les vacances de Nadal. A les 17h., quan els alumnes surten de classe, el AFA invita a tots els infants i les seves famílies a xocolata i melindros, al pati de l’escola, originant així la trobada de moltes famílies i el gaudiment de totes persones que acudeixen a la festa.

La Junta de l’AFA es l’organitzadora i per tant l’encarregada de trucar al càtering, fer la comanda i programar la data i la quantitat de xocolata i melindros que han de portar ja fet i calent. Amb ajuda d’alguns pares col·laboradors, es va repartint el xocolata en gots juntament amb els melindros al pati. S’aprofita el clima acollidor per a què els pares puguin veure les classes dels seus fills, la decoració que han creat entre tots a l’aula… guiats per al seu tutor/a corresponent.

Les Nadales es fan al centre cívic Can Maselleras. Tots els infants canten nadales i reciten poemes per classes i nivell. Abans que comencin i entre nivell i nivell, la festa es amenitzada per la visita del Pare Noel, lo que sorprèn i agrada molt als nens/es.

La celebració de les nadales, es reparteix en dos dies, un per a infantil i un altre per a primària. L’AFA col·labora en aquesta festa ajudant en l’organització dintre del teatre, intentant que tots els familiars trobin seient i a la porta recollint les entrades per poder assistir a la festa, ja que es donen dos per família degut a problemes d’aforament del centre. Ocasionalment, La Junta també s’encarrega de reservar dies per a aquesta celebració a l’ajuntament, lo que es fa amb gairebé un any d’antelació…

La fotogafia amb els reis mags

Concurs de fotografia

PUJADA A SANT RAMON activitat per col.laborar amb la Marató de TV3

CARNESTOLTES i CARNABOI

Tots els anys, l’escola escull un tema d’interès comú per a totes les classes. L’AFA col·labora en la celebració d’aquesta festa de diverses maneres.

 • Tots els pares donen uns diners cada any (normalment 3€), per comprar el material per a la confecció de la disfressa. Una vegada s’han recaptat, es fan números i l’AFA aporta els diners que falten per completar les disfresses.
 • Després es compren els materials necessaris per la confecció de les disfresses.
 • Seguint les pautes marcades per els professors/es, la Junta amb ajuda d’alguns pares col·laboradors, confecciona totes les disfresses d’infantil, P3, P4 i P5.
 • Per poder-les acabar, totes les persones col·laboradores, es queden els dies que siguin necessaris per a poder completar les disfresses, en horari de 15 a 17h. Algunes persones son les mateixes tots els dies, i unes altres es van alternant, tot depenent de la disponibilitat de cadascú.
 • Per al dia de Carnaval, l’AFA demana l’autorització a l’ajuntament per tallar els carrers durant la rua i contracta un grup de percussió per a que vagi animant durant la mateixa.
 • En finalitzar la rua, tots els infants i les seves famílies es reuneixen al pati de l’escola, per a cremar el Carnestoltes, tal i com demana la tradició.

FESTIVAL DE PRIMAVERA

FESTA DELS ESPORTS

SANT JORDI (JOCS FLORALS)

Potser descobriu que teniu un artista a casa!

Just abans de Sant Jordi, els alumnes de l’escola elaboren una narració o poesia. Entre totes les narracions i poesies, els professors del centre escullen les millors de cada cicle. S’organitza una entrega de premis a la Sala Magna del col·legi, els guanyadors reben un diploma i un regal que ha comprat l’AFA.

Però, aquí no s’acaba… els guanyadors del col·legi, participaran als Jocs Florals amb els guanyadors d’altres col·legis del mateix districte (es celebra a Can Masallera). Si surten escollits els millors del districte, participaran als Jocs Florals de tot Sant Boi. I si son els millors dels Jocs Florals de Sant Boi? L’ajuntament publica un llibre amb les narracions i poesies de tots els guanyadors. Aquest llibre es regalarà, en la següent edició, a tots els nens guardonats.

Seria un bon record, un llibre publicat amb una narració/poesia del teu petit artista !

PASQUA

Quina millor manera de celebrar la Pasqua que fent un mona amb els teus companys de classe!! I això ho fem possible des de l’AFA, ja que els hi comprem tot el que necessiten.

Els nens s’ho passen pipa farcint els pans de pessic amb “nocilla” i afegint-hi una figura de xocolata al damunt. I després, a esmorzar !!

Però, la diversió no acaba aquí, també els hi comprem ous de xocolata, que el professorat amaga al pati, i els nens els busquen amb gran il·lusió.  A veure qui en troba més!!

FESTA DE GRADUACIÓ

Sense adonar-nos, els nostres fills es fan grans i van saltant de cicle: infantil (fins P5), primària (fins 6é) i secundaria (fins 4t d’ESO).

Creiem que superar cadascun d’aquests cicles es mereix una festa, per això des de l’AFA els hi organitzem:

 • Sol ser la última setmana de classe. S’escull una tarda diferent per cadascun dels cursos.
 • Proporcionem un birret, a cada nen, durant l’acte.
 • Lloguem, a l’ajuntament, una tarima perquè els nens hi pugin a recollir el seu diploma de graduació.
 • Els hi preparem una orla perquè tinguin un record de tots els companys i professors que han tingut en aquesta etapa que estan a punt d’acabar.
 • Es prepara un berenar per alumnes i familiars.

Des de l’AFA potser demanem ajuda a altres pares per organitzar aquesta festa. Sembla que no, però hi ha molta feina!! Feina que se’ns dubte haurà valgut la pena!

FINAL DE CURS

Recordeu els dies abans de les vacances d’estiu? Era emocionant… ens esperaven quasi 3 mesos per davant de diversió i menys obligacions! Val la pena que els nostres fills ho ben gaudeixin, ja tindran temps d’obligacions i pocs dies de vacances quant es facin grans.

Es per això que, entre l’AFA i el professorat, l’últim dia de classe els hi preparem jocs i activitats. L’AFA compra tot els necessari, i a demés convida a esmorzar a tot el col·legi: entrepans, sucs per infantil i refrescs per als més grans.

Aquest dia tenim molta feina, així que demanarem ajuda a altres pares. Us animem a participar-hi, es una bona recompensa veure als petits, com s’ho passen d’allò més bé gràcies a nosaltres!

AFA FESTA 

Superfesta final de curs amb inflables i festa de l’escuma que se celebra a l’escola un dissabte. Estan convidats pares i alumnes.

se