FESTA DE BENVIGUDA DE P3

Al setembre, donem la benvinguda a tots els alumnes nouvinguts de P3. Els hi preparem una bonica festa, animada per els professors. L’AFA els convidem a un aperitiu-berenar, que inclou diverses pastes i begudes. Aprofitant que els infants acudeixen acompanyats dels seus pares, coneixen la que serà la seva professora i la seva aula.

Els més petits de l’escola sempre són els més entranyables!

 

 

CASTANYADA

Per celebrar aquesta festa l’AFA s’encarrega de comprar castanyes i begudes pels alumnes de P3 a 6è de primària. Amb la col·laboració de persones voluntàries es tallen les castanyes i s’envien a cuinar a la cuina de l’escola.
Els alumnes de P3 fins a 2n reben la visita de Maria la Castanyera.
Pels alumnes de l’ESO l’AFA col·labora comprant els detallets pel concurs de Halloween.

NADAL

L’últim dilluns d’escola abans de Nadal des de l’AFA preparem la Xocolatada!
Ens encarreguem de comprar la xocolata (que es prepara a l’escola) i melindros pels alumnes, personal de l’escola i famílies!!
És un dia molt especial, ja que mentre les famílies gaudeixen de les paradetes amb les treballs manuals dels nens, poden gaudir d’una xocolata calenta.

FOTOGRAFIA AMB ELS REIS MAGS

Les fotografies amb els reis mags són un dels moments més màgics de l’any.
Els reis mags arriben a l’escola de la mà dels alumnes de 4t d’ESO per omplir d’il·lusió als més petits de l’escola.
L’AFA col·labora en aquesta activitat convidant a sa majestats els reis i els seus patges a esmorzar, ajudant-los a vestir i maquillar (comprant també tot el material que calgui per fer-ho) i amb l’arribada dels alumnes des de les aules a la sala on s’estan fent les fotografies.
És un moment preciós veure les seves cares en conèixer als reis.

CONCURS DE FOTOGRAFIA

En anys anteriors el concurs de fotografia va ser una proposta dirigida al cicle superior de primària i 1r i 2n d’ESO. Es realitza en desembre, amb temàtica nadalenca e inspirat a l’escola. Els grups feien les fotos a l’escola, sota la supervisió de membres de l’AFA. Un jurat escull la foto guanyadora, que després s’utilitzava com a postal nadalenca que s’enviava a les famílies.
El premi per l’equip guanyador consistia en entrades pel cinema, salting o sessió de fotos.

Aquest any, degut a la covid, s’ha transformat en concurs de dibuix individual, amb la mateixa temàtica, però s’ha obert la participació en tots els nivells de primària, amb un premi per cada categoria d’un val de 30 € per l’Abacus.

PUJADA A SANT RAMON

 

Amb motiu de la Marató de TV3, organitzem una pujada a Sant Ramon amb les famílies de l’escola per tal de recaptar diners per fer una donació en nom de l’AFA de l’escola, a més a més, ens serveix per socialitzar amb altres famílies en una jornada divertida i solidària.

 

 

 

CARNESTOLTES 

L’equip docent de l’escola, quan s’apropa aquesta data, ens demana el material que necessita  i/o com l’hem de preparar. 

L’AFA s’encarrega de comprar i amb l’ajuda de les famílies ho preparem tot (retallar, pintar, etc.). Un cop tot fet i repartit, donem suport en l’organització de la rua de divendres, que és quan els infants disfressats surten al carrer, acompanyats dels familiars més atrevits. És una de les festes més divertides. 

 

CARNABOI

L’equip responsable de l’AFA assisteix a les reunions que fa l’ajuntament per organitzar la rua municipal del CARNABOI. 

Aprofitem les disfresses de divendres i la mateixa temàtica per sortir a la rua. Muntem un cotxe amb música ben moguda i tots fem el recorregut marcat ballant, cantant i saltant. Aquesta és una de les activitats en què l’AFA gaudeix més, perquè estem tots junts fent pinya. 

 

FESTIVAL DE PRIMAVERA

El professorat i els alumnes preparen durant setmanes aquest festival. Les famílies podem gaudir de balls, acudits, poesia… Tot un espectacle ben divertit!
Des de l’AFA col·laborem amb la logística i el control de les entrades i sortides dels pares i alumnes. També preparem la decoració de l’escenari seguint les indicacions del professorat.

FESTA DELS ESPORTS

La Festa Dels esports és una festa organitzada per l’AFA. El seu objectiu, no només és recaptar diners per fer de la nostra escola un lloc accessible on qualsevol alumne es pugui moure i sentir-se lliure independentment de la seva condició. És molt més, és una festa lúdica on volem reunir tot allò que cadascú pugui aportar formant una gran família remant junts per un bé comú: l’accessibilitat. 

Es pot ser voluntari, o aportar un premi o compartint amb nosaltres algun talent.

En aquesta festa es fan jocs cooperatius on es tracta de no guanyar sol sinó fer-ho en equip sense deixar enrere a cap persona. Així volem que els nens aprenguin valors com l’empatia, la solidaritat, formar part d’un grup on no ens deixarà enrere, tan necessaris en l’època que vivim.

Com a cloenda es fa un sorteig entre tots els participants amb premis donats per empreses, famílies o particulars solidaris. Una festa bonica amb molts valors que no pots perdre’t! Si creus que pots aportar no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, t’esperem!

 

SANT JORDI (JOCS FLORALS)

Per celebrar el dia del llibre i la rosa. Des de l’AFA organitzem una petita representació teatral de la llegenda de Sant Jordi dirigida als alumnes des de P3 a 4t de primària, però no sempre expliquem la llegenda tal qual, des de l’AFA i junt amb l’escola cada any representem una obra diferent que faci que els alumnes gaudeixin d’ella i es sorprenguin cada any.

 

 

PASQUA

La Pasqua és una festa molt esperada pels nens i nenes del Bardina. Es celebra fent una mona ben rica, amb pa de pessic, xocolata i unes figuretes de xocolata, que s’encarrega de comprar l’AFA. A més, als alumnes d’infantil els visiten els conillets de Pasqua! 

La diversió continua a la tarda. L’AFA compra també els ou de xocolata que l’equip docent s’encarregua d’amagar per l’escola. 1,2,3….a trobar tots els ous que puguem!!!

 

 

 

 

 

FESTA DE GRADUACIÓ

Per celebrar que els nostres fills i filles han acabat amb escreix un cicle educatiu l’AFA organitza la Festa de Graduació d’Infantil (P5), Primària () i Secundària (4t d’ESO).

Son celebracions molt emotives i emocionats!!
L’última setmana de classe, es tria una tarda diferent per cadascun dels cursos per fer la celebració.

  • Com l’organitzem?

-Es proporciona un birret a cada nen i nena durant l’acta

– Es lloga una tarima, on en els nens i nenes són cridats a pujar per recollir el seu diploma de graduació.

– Fem entrega de les orles, d’aquesta manera tenen un bonic record de tots els companys/es, professor/res que han tingut en aquesta etapa que estan a punt d’acabar.

– Preparem un berenar per alumnes, pares, mares i professors, com a cloenda de la festa!

 

AFA FESTA 

Aquesta és la reina de les festes. La més gran i la millor!
L’últim dissabte d’escola, l’AFA prepara una festa per tot l’alumnat i les seves famílies.
Contractem una empresa que porta inflables gegants d’aire i aigua, jocs de taula, etc. que és col·loquen pels patis de l’escola.

Comptem amb una mama voluntària que ens fa una màster classe de Zumba, fent-nos passar una bona estona ballant.
Per acabar el dia, tanquem amb la festa de l’escuma!

És un dia que tot gaudim moltíssim!